Een ogenblik geduld a.u.b.

Leefstijl, welzijn, leefomgeving en gezondheid

Bekijk hier cijfers over de gezondheid en leefstijl van Amsterdammers en Amstellanders. Zoek op thema, selecteer een doelgroep en ontdek verschillen tussen stadsdelen.

Databank

Vind cijfers over de gezondheid van Amsterdammers en Amstellanders.

Ga naar Databank

Rapporten en factsheets

Lees uitgebreide informatie over onderzoeken, per thema, leeftijdscategorie en periode.

Ga naar rapporten en factsheets

Nieuws

 • Hoe gaat het met Amsterdamse jongeren?

  / Hanna Neve

  In het najaar van 2023 vulden meer dan 5000 Amsterdamse jongeren de vragenlijst in van de tweede landelijke Gezondheidsmonitor Jeugd. Ze beantwoordden vragen over hun mentale en fysieke gezondheid, middelengebruik en eenzaamheid, en over sporten, voeding en sociale veiligheid. Wat zijn opvallende uitkomsten?

 • Nu nog beter in beeld: gezondheid Amsterdammers en Amstellanders

  / Hanna Neve

  De website Gezondheid in Beeld (GiB) is vernieuwd. Op deze website vindt u cijfers, informatie en verhalen over de gezondheid en het welzijn van Amsterdammers en Amstellanders.

 • Resultaten Gezondheidsmonitor Jeugd 2023: nieuwe inzichten en uitdagingen

  / Hanna Neve

  Vandaag [28 mei] zijn de resultaten bekendgemaakt van de Gezondheidsmonitor Jeugd 2023 van GGD Amsterdam. Lenette Rietveld en Miyase Çetin, onderzoekers bij de GGD, delen hun ervaringen met deze tweede Gezondheidsmonitor Jeugd. Ook geven ze een inkijkje in de resultaten die belangrijk zijn voor de gezondheid van de jeugd (13-16-jarigen) in Amsterdam.