Een ogenblik geduld a.u.b.

Start Gezondheidsmonitor Volwassenen en Ouderen 2024

door Maaike van de Bovenkamp

Eind september krijgen ruim 65.000 inwoners van 18 jaar en ouder uit Amsterdam en Amstelland een uitnodiging om mee te doen aan de Gezondheidsmonitor Volwassenen en Ouderen. Met deze monitor brengt GGD Amsterdam de gezondheid, leefstijl en het welzijn van inwoners van 18 jaar en ouder in kaart. De monitor loopt tot 8 december.

Deelnemers 
Het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) kiest willekeurig inwoners voor deelname aan de Gezondheidsmonitor 2024. U krijgt dus toevallig wel of niet een uitnodiging. Meedoen kan online of schriftelijk en uw deelname is vrijwillig. Als u meedoet, worden uw gegevens geheim gehouden. Als u geen uitnodiging krijgt, kunt u helaas niet meedoen aan de monitor.  

 

Uitnodiging ontvangen?
Heeft u een uitnodiging gekregen? Ga dan naar www.startvragenlijst.nl/ggd. Daar kunt u de digitale vragenlijst invullen als u inlogt met uw persoonlijke code. Wij zijn heel blij als u meedoet. Hiermee helpt u mee aan het verbeteren van de gezondheid van inwoners van Amsterdam en Amstelland.

 

Achtergrond
De GGD Gezondheidsmonitor Volwassenen en Ouderen wordt eens per vier jaar uitgevoerd in opdracht van de gemeenten. In 2022 is een extra onderzoek gedaan om te kijken naar de gevolgen van de coronaperiode op de fysieke en mentale gezondheid van mensen. 
 

Samenwerking
GGD Amsterdam werkt samen met de andere GGD’ en, de gemeente Utrecht, het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), GGD GHOR Nederland en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Met de resultaten wordt per gemeente bekeken wat nodig is om de gezondheid en het welzijn van inwoners te verbeteren. Omdat alle GGD’ en meedoen, levert het onderzoek resultaten op landelijk, regionaal en gemeenteniveau.

 

Resultaten in 2025
De resultaten van dit onderzoek zijn in de zomer van 2025 te bekijken op deze website. De cijfers staan dan ook op de websites van het RIVM en het CBS.
 

Publicaties eerdere Gezondheidsmonitors 
Klik hier voor de Amsterdamse Gezondheidsmonitor 2022 
Klik hier voor de Gezondheidsmonitor 2020 Aalsmeer, Amstelveen, Ouder-Amstel, Uithoorn en Diemen
 

Vragen
Heeft u vragen over de GGD Gezondheidsmonitor 2024? Neem dan contact op met de onderzoekers van GGD Amsterdam, via VOmonitor@ggd.amsterdam.nl. Veel informatie staat ook op deze pagina