Marijn Julius, onderzoeker en projectleider bij GGD Amsterdam, legt uit waarom het belangrijk is om mee te doen aan de Gezondheidsmonitor. “Uw antwoorden helpen ons beter te begrijpen wat er nodig is om de gezondheid van inwoners te verbeteren.”
Eind september krijgen ruim 65.000 inwoners van 18 jaar en ouder uit Amsterdam en Amstelland een uitnodiging om mee te doen aan de Gezondheidsmonitor Volwassenen en Ouderen. Met deze monitor brengt GGD Amsterdam de gezondheid, leefstijl en het welzijn van inwoners van 18 jaar en ouder in kaart. De monitor loopt tot 8 december.
In het najaar van 2023 vulden meer dan 5000 Amsterdamse jongeren de vragenlijst in van de tweede landelijke Gezondheidsmonitor Jeugd. Ze beantwoordden vragen over hun mentale en fysieke gezondheid, middelengebruik en eenzaamheid, en over sporten, voeding en sociale veiligheid. Wat zijn opvallende uitkomsten?
De website Gezondheid in Beeld (GiB) is vernieuwd. Op deze website vindt u cijfers, informatie en verhalen over de gezondheid en het welzijn van Amsterdammers en Amstellanders.
Vandaag [28 mei] zijn de resultaten bekendgemaakt van de Gezondheidsmonitor Jeugd 2023 van GGD Amsterdam. Lenette Rietveld en Miyase Çetin, onderzoekers bij de GGD, delen hun ervaringen met deze tweede Gezondheidsmonitor Jeugd. Ook geven ze een inkijkje in de resultaten die belangrijk zijn voor de gezondheid van de jeugd (13-16-jarigen) in Amsterdam.